Handlekurv: 0 produkt(er) - 0,-

Bourgie lampe, design: Ferrucio Laviani 2003.

Forsiden > Bourgie lampe, design: Ferrucio Laviani 2003.
Posted On 07/11/2012 | 
Bourgie er en av Kartells bestselgere og kombinerer i sitt uttrykk klassisk stil, rikdom og tradisjon, innovasjon og ironi. Basen i barokkstil er satt sammen av tre sammenhengende dekorerte lag, mens den store lampeskjermen er laget med en plissert effekt, for skape et mylder av spill i refleksjoner når lampen er slått på. Lampeskjermens festesystem med forlengere tillater tre forskjellige høyder slik at det er mulig å justere høyden på Bourgie-lampen.


Bourgie-lampen er lampen med en helt spesiell, herlig stil! 


Bourgie er en av Kartells bestselgere og kombinerer i sitt uttrykk klassisk stil, rikdom og tradisjon, innovasjon og ironi. 
Basen i barokkstil er satt sammen av tre sammenhengende dekorerte lag, mens den store lampeskjermen er laget med en plissert effekt, for skape et mylder av spill i refleksjoner når lampen er slått på. 
Lampeskjermens festesystem med forlengere tillater tre forskjellige høyder slik at det er mulig å justere høyden på Bourgie-lampen.
 
Produsenten av Bourgie, Kartell, ble startet i 1949 i Italia. Kartell produserte først plastiske artikler til biler, hus, industri og så lamper. 

Firmaet Kartell hadde et ønske om å introdusere bruk av plastiske artikler fremfor bruk av glass i private hjem og i industrielle formål. I løpet av 60 tallet utforsket man mulighetene ved å benytte plast komponenter i forhold til eventuelle begrensninger i form, funksjonalitet og design. I første rekke design og produksjon av møbler gjorde Kartell raskt kjent på det europeiske markedet. 

I 1972 ble Kartell invitert til å vise deler av sin kolleksjon på " The Modern Art Museum of New York". Fra 90- tallet samarbeidet Kartell med flere kjente internasjonale designere og økte samtidig salg og produksjonen.  

Bourgie er kanskje den mest kjente lampen fra Kartell. Bourgie bordlampe er designet av Ferruccio Laviani og kommer i bl.a transparent, krom, sort og gull.

Bourgie-lampen er en flott gave! 

 Kommentarer


Skriv en kommentar

Navn:


E-post:


Kommentar:

Note: HTML er ikke oversatt!

Tast inn koden i boksen under: